olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Zapiekanki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapiekanka z pieczarkami i podsmażoną kiełbasą i cebulą, pod przykryciem z sera, a wszystko to a chrupiącej bagietce.

Zapiekanki z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekanki z pieczarkami

 

  • 500 gram pieczarek
  • 2 cebule
  • 100 gram sera morskiego
  • 1 bagietka
  • 6 łyżek ketchupu
  • 1 kiełbasa podwawelska
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka Kucharka

Sposób przygotowania:

Zapiekanki z pieczarkami
Pieczarki oczyszczam, kroję i podsmażam. Kiełbasę kroję na kawałki, podsmażam na oleju. Cebulę obieram, drobno kroję, po czym dodaję do pieczarek i całość podsmażam mieszając, po czym dodaję do podsmażonej kiełbasy. Całość doprawiam Kucharkiem. Bagietkę przekrajam wzdłuż, a następnie na pół. Na każdej części nakładam farsz, a następnie przykrywam pokrojonym w plastry serem. Przygotowane zapiekanki wstawiam do piekarnika nagrzanego do 190C i zapiekam do momentu kiedy roztopi się ser. Na wyjęte z piekarnika bagietki wyciskam ketchup.
Zapiekanki z pieczarkami
Pieczarki oczyszczam, kroję i podsmażam.
Zapiekanki z pieczarkami
Cebulę obieram, drobno kroję, po czym dodaję do pieczarek i całość podsmażam mieszając.
Zapiekanki z pieczarkami
Na każdej części nakładam farsz, a następnie przykrywam pokrojonym w plastry serem.
Zapiekanki z pieczarkami
Przygotowane zapiekanki wstawiam do piekarnika nagrzanego do 190C i zapiekam do momentu kiedy roztopi się ser.

Tagi:

sery ser kielbasa