Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zapiekanki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Domowa zapiekanka z pieczarkami to świetna kolacja, oczywiście musi być dużo pieczarek i sera

Zapiekanki z pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zapiekanki z pieczarkami

 

  • 4 szt bułki,
  • 30 dag pieczarki,
  • 15 dag ser zółty,
  • 1 szt cebula,
  • 2 łyżki masło,
  • 3 łyżki ketchup,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku przyprawa maggi

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanki z pieczarkami
Bułki przekroić wzdłuż na połowę. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojone pieczarki i smażyć do wyparowania wody. Przyprawić do smaku. Wykładać na przygotowane połówki bułek, posypać żółtym serem i włożyć do nagrzanego piekarnika. Zapiekać około 5-7 minut w temp 190 stopni. Podawać gorące z ketchupem.
Zapiekanki z pieczarkami
Etap 1
Zapiekanki z pieczarkami
Etap 2