Sposób przygotowania:
Zapiekanki z pieczarkami i serem a`la Igraszki
Pieczarki myjemy, obieramy (jeśli jest taka potrzeba ) i kroimy w drobniutką kostkę. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę masła i przesmażamy na niej pokrojone pieczarki – około 15 minut. Przesmażone pieczarki przekładamy na talerzyk. Na patelni rozpuszczamy drugą łyżkę masła i przesmażamy na niej około 8 minut pokrojoną w drobną kostkę cebulę wraz z posiekanym czosnkiem – cebula ma być miękka. Do przesmażonej cebuli dodajemy pieczarki- mieszamy. 1/3 sera ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach. Tak drobno starty ser dodajemy do pieczarek- mieszamy. Farsz przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Bagietkę kroimy na pół- każdą połową smarujemy cieniutką warstwą masła. Na posmarowaną bagietkę nakładamy farsz pieczarkowo-serowy i każdą bagietkę posypujemy startym na grubych oczkach serem żółtym. Bagietki pieczemy około 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni lub do momentu kiedy ser ładnie się stopi i lekko przyrumieni. Zapiekanki serwujemy polane keczupem i posypane (ewentualnie ) posiekaną zieloną pietruszką.