motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Zapiekany kotlet w piekarniku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne i soczyste mięsko jest dobre do obiadu

Zapiekany kotlet w piekarniku

Składniki:

Zapiekany kotlet w piekarniku

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekany kotlet w piekarniku
Cytrynę sparzamy i skórkę ścieramy na tarce, następnie wyciskamy sok. Czosnek obieramy i przecisnąć przez praskę. Sok z cytryny mieszamy z wyciśniętym czosnkiem, ziołami oraz solą i pieprzem. Przygotowaną mieszanką nacieramy mięso i odstawiamy do lodówki na ok. 8 godzin, aby mięso wchłonęło przyprawy. Po tym czasie mięso dajemy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 1 godz. w temp. 200 stopni..

Tagi:

schab