Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zasmażana kapusta z papryką i kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kapusta zasmażana to wspaniały dodatek do obiadu do dania z mięsem.

Zasmażana kapusta z papryką i kiełbasą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zasmażana kapusta z papryką i kiełbasą

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zasmażana kapusta z papryką i kiełbasą
Do garnka włożyć kiszoną kapustę, dodać angielskie ziele, liście laurowe, kminek, wlać 1 szkl wody i gotować na wolnym ogniu około 40 minut. Z mąki i 2 łyżek smalcu zrobić rumianą zasmażkę. Na pozostałym smalcu podsmażyć obraną z osłonki, pokrojoną kiełbasę i paprykę. Po upływie pół godziny kiełbasę i zasmażkę połączyć z kapustą, przyprawić do smaku pieprzem i cukrem, dusić jeszcze przez 10 minut. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać do obiadu.
Zasmażana kapusta z papryką i kiełbasą
Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w półkrążki
Zasmażana kapusta z papryką i kiełbasą
Razem z pokrojoną papryką podsmażyć na rozgrzanym smalcu
Zasmażana kapusta z papryką i kiełbasą
Na patelni rozgrzać smalec wsypać mąkę zrobić rumianą zasmażkę