Sposób przygotowania:
Zasmażana młoda kapusta z boczkiem i pieczarkamiETAP 1:
Kapustę poszatkować.
Boczek oraz cebulę pokroić w kostkę.
Pieczarki pokroić w pół plasterki, duże na mniejsze kawałki.
Rozgrzać suchą patelnie, wrzucić boczek gdy się podsmaży i wytopi tłuszcz dodać cebulę, zeszklić.
ETAP 2:
Do mięsa dodać pieczarki, dusić do odparowania większości płynów.
ETAP 3:
Dołożyć kapustę, smażyć kolejne 5 minut co jakiś czas mieszając.
Wlać bulion, dusić około 10-15 min do miękkości kapusty, włożyć masło, przemieszać.
ETAP 4:
Wsypać koperek oraz sól i pieprz, dusić kolejne 2-3 min. co jakiś czas mieszając.
SylaUla
Martyna12
Dziękuję :)
ciasteczka
Martyna12
Polecam serdecznie :)