Sposób przygotowania:
Młoda kapusta z warzywami w soku pomidorowym
Warzywa umyć, osuszyć. Kapustę poszatkować.
Obraną marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Warzywa przełożyć do garnka , zalać wodą ,dodać liście laurowe oraz ziele angielskie , gotować do miękkości.
Boczek, kiełbasę, cebulę i pomidory pokroić w kostkę.
Rozgrzać suchą patelnie, przesmażyć boczek a gdy wytopi tłuszcz dodać kiełbasę i cebulę, smażyć na rumiano.
Dodać pomidory, poddusić chwilę mieszając aż puszczą sok.
Do kapusty przełożyć zawartość patelni, wlać sok pomidorowy, doprawić solą i pieprzem.
Wsypać koperek, gotować kolejne 10 min.
Obraną marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Warzywa przełożyć do garnka , zalać wodą ,dodać liście laurowe oraz ziele angielskie , gotować do miękkości.
Boczek, kiełbasę, cebulę i pomidory pokroić w kostkę.
Rozgrzać suchą patelnie, przesmażyć boczek a gdy wytopi tłuszcz dodać kiełbasę i cebulę, smażyć na rumiano.
Dodać pomidory, poddusić chwilę mieszając aż puszczą sok.
Do kapusty przełożyć zawartość patelni, wlać sok pomidorowy, doprawić solą i pieprzem.
Wsypać koperek, gotować kolejne 10 min.