Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zasmażane kabaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kabaczki podawać do mięs i ziemniaków

Zasmażane kabaczki

Składniki:

Zasmażane kabaczki

 

  • 1 kg kabaczki,
  • 1 łyżka mąka,
  • 5 dag masło,
  • 2 łyżki natka pietruszki,
  • 2 łyżki śmietankę,
  • do smaku cukier,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zasmażane kabaczki
Kabaczki obrać, pokroić w kostkę, włożyć do 1/2 szkl wrzącej osolonej wody z dodatkiem szczypty cukru, soli i 1 łyżki masła, gotować do miękkości. Mąkę wymieszać z odrobiną zimnej wody dodać do kabaczki, zagotować. Zdjąć z ognia dodać śmietankę i pozostałe masło, wymieszać. Przyprawić do smaku, posypać natką pietruszki.

Tagi:

kabaczki