Sposób przygotowania:
Zawijane bułeczki
Wszystkie składniki przełożyć do misy miksera Całość wyrobić na najwyższych obrotach do uzyskania jednolitego ciasta [ można wyrobić ręcznie]Uformować kulę (ciasto jest lepkie, oprószyć mąką ręce) i odstawić w misce do wyrośnięcia.Tak samo postąpić z ciastem kakaowym. Białe i czarne ciasto [ oddzielnie] wyłożyć na oprószoną mąką stolnicę i rozwałkować na prostokąt. Jedno z ciast posmarować serkiem, położyć ciasto ciemne i znów posmarować serkiem Delikatnie rolować w roladę i kroić na dość grube plastry ok. 3 cm..Ułozyć na blaszkę [część ułożyłam w papilotkach do mufinek] Odstawić na 30-40 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia [u mnie około 15 minut]. Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec ok. 20-25 minut. Studzić na kratce.Można polukrować lub posypać cukrem pudrem.