Sposób przygotowania:
Zawijane liście sałaty z farszem
Dziesięć liści sałaty bardzo dokładnie oczyścić i osuszyć. Jajka ugotować na twardo w lekko posolonej wodzie, żeby lepiej ściągało się skorupki. Po ugotowaniu jajka obrać ze skorupki i przemyć wodą, aby przypadkiem nigdzie nie została skorupka, a następnie trzeć na tarce o dużych oczkach. Twaróg rozdrobnić za pomocą widelca. Rzodkiewki bardzo dokładnie umyć, odciąć ogonki i również trzeć na tarce. Ogórek bardzo dokładnie umyć, obrać i też trzeć na tace. Szczypiorem umyć i drobno posiekać. Do twarogu dodać starte jajka, ogórek, rzodkiewki oraz pokrojony szczypiorek. Całość bardzo dobrze wymieszać, a następnie dodać do niego jogurt naturalny i doprawić do smaku pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać. Na umyte liście sałaty nakładać serowy farsz, a później zawinąć je tak jak gołąbki. Smacznego!