Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Zawijany schab z papryką i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pychota , palce lizać co tu więcej ... nic nie trzeba ;p

Zawijany schab z papryką i cebulą

Składniki:

Zawijany schab z papryką i cebulą

 

  • # 4 kotleciki schab bez kości,
  • # 10-14 sztuk ziemniaczki,
  • # do dekoracji koperek Prymat,
  • # 1 torebka sos pieczeniowy,
  • # 1 do rozbicia jajko kurze,
  • # do obtoczenia bułka tarta Prymat,
  • # do smaku pieprz czarny mielony prymat,
  • # do smaku Sól,
  • # 1 sztuka papryka zielona świeża,
  • # 1 sztuka cebula biała mała,
  • # 2-4 sztuki wykałaczki

Sposób przygotowania:

Zawijany schab z papryką i cebulą
Ziemniaczki obieramy,płuczemy i wrzucamy do garnuszka no i oczywiście gotujemy :)
Schab rozbijamy , wybijamy jajko to talerza i dodajemy do niego sól oraz pieprz.
Na końcówkę rozbitego kotleta kładziemy pokrojoną w paseczki paprykę oraz cebulę i zawijamy po czym przekuwamy wykałaczką. Obtaczamy tak przyrządzonego zawijasa w jajku i bułce tartej później podsmażamy z każdej strony i dodajemy do właśnie przyrządzanego sosu pieczeniowego i gotujemy jakieś 20min.

Smacznego :)