Annisa

Annisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Zawijaski z serem i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Parówki z serem i boczkiem. Idealny pomysł na szybką przekąskę lub sycący obiad. Można użyć parówek koktajlowych i podać jako przekąskę podczas imprezy.

Zawijaski z serem i boczkiem

Składniki:

Zawijaski z serem i boczkiem

 

  • 6 długich parówek
  • 6 plastrów sera żółtego (ja użyłam Złotego Mazura)
  • 12 plastrów wędzonego boczku
  • łyżka oleju
  • pieprz, tymianek, czosnek i chilli

Sposób przygotowania:

Zawijaski z serem i boczkiem
Parówki wyciągamy z folii i nacinamy dość głęboko. Plastry sera kroimy na cienkie paseczki i napychamy nimi kieszonki powstałe w parówkach. Każdą parówkę owijamy 2 plastrami boczku, przyprawiamy tymiankiem, pieprzem, chilli i czosnkiem i układamy w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy do nagrzanego do 200 st. piekarnika na 20 minut.

Tagi:

sery ser