IwonaM

IwonaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 230]

Zawsze udana zebra

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybkie i puszyste ciasto.

Zawsze udana zebra

Składniki:

Zawsze udana zebra

 

 

Sposób przygotowania:

Zawsze udana zebra
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Margarynę rozpuścić a następnie pozostawić do przestygnięcia. Jajka ubijamy na puch z cukrem oraz laską wanilii, a następnie dodajemy po łyżce mąki, margaryny i oranżady. Powstałe ciasto dzielimy na dwie równe części. Do jednej dodajemy kakao i delikatnie mieszamy. Tortownicę smarujemy tłuszczem, a następnie posypujemy bułką tartą. Ciasto jasne wykładamy po 2 łyżki na środek tortownicy, a następnie na to ciasto wykładamy 2 łyżki ciasta kakaowego i tak do wyczerpania się ciasta. Pieczemy ok 60 min w temp. 180'C.

Tagi:

jajko jajka