Sposób przygotowania:
Zdrowe ciasteczka bakaliowe
Do miski wsypujemy suche składniki: płatki, wiórki, rodzynki, żurawinę, słonecznik, siemię lniane i cukier. Mieszamy a następnie dodajemy miód, mleko i jajka.
Mieszamy razem do połączenia się składników i formujemy ciastka ( łyżką stołową nabieramy porcję masy i rękoma ugniatamy kulkę którą następnie spłaszczamy).
Układamy gotowe ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy ciasteczka do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w 200 stopniach.
Po upieczeniu studzimy i jemy dopiero zimne. Smacznego.
Mieszamy razem do połączenia się składników i formujemy ciastka ( łyżką stołową nabieramy porcję masy i rękoma ugniatamy kulkę którą następnie spłaszczamy).
Układamy gotowe ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy ciasteczka do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w 200 stopniach.
Po upieczeniu studzimy i jemy dopiero zimne. Smacznego.