Sposób przygotowania:
Zdrowe kulki drobiowe
Umyte i oczyszczone filety przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. To samo robimy z cebulą. Do tego dodajemy jajka. Szpinak rozmrażamy w garnku, do tego celu dajemy go na mały ogień, dodajemy masło i czosnek przeciśnięty przez praskę, solimy i pieprzymy, gdy się rozmrozi dodajemy go do mięsa. Dokładnie mieszamy całą masę, doprawiając solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną. Formujemy małe kulki / kotleciki i układamy je na blasze do pieczenia. Nie przejmujcie się jeśli kotleciki wydają się "wodniste". Kulki pieczemy 35-40 minut na 180 stopni, mniej więcej w połowie czasu przewracamy na drugą stronę. Z tej ilości którą podałam wychodzi ok. 30 kulek, więc oczywiście możecie podane proporcje zmniejszyć.
Netka
Kajoza
Dziekuję bardzo :))