Sposób przygotowania:
Zdrowe muffiny z miodem i śliwką
Masło i miód rozpuszczamy. Do miski wkładamy jogurt, jajko, sól, rozpuszczone masło z miodem i mieszamy.
Dodajemy resztę składników i mieszamy do połączenia ( ciasto musi być bardzo gęste ).
Śliwki myjemy i wycieramy papierowym ręcznikiem, kroimy na pół i wyjmujemy pestki. Każdą połówkę kroimy wzdłuż na pół.
Ciasto przekładamy do silikonowych foremek i wkładamy do środka po 4 cząstki śliwek. Powinny wystawać ponad ciasto.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy listkami mięty.
Dodajemy resztę składników i mieszamy do połączenia ( ciasto musi być bardzo gęste ).
Śliwki myjemy i wycieramy papierowym ręcznikiem, kroimy na pół i wyjmujemy pestki. Każdą połówkę kroimy wzdłuż na pół.
Ciasto przekładamy do silikonowych foremek i wkładamy do środka po 4 cząstki śliwek. Powinny wystawać ponad ciasto.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy listkami mięty.