Sposób przygotowania:
Ze śliwkami w czekoladzie
Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier i żółtka. Mąkę zmieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Delikatnie najlepiej drewnianą łyżką połączyć z białkami. Piec 20-30 min w 180-200C. Gdy ostygnie przekroić na pół. Galaretki rozpuścić w 1 szklance wody. Ostudzić a gdy zaczną się ścinać dodać do ubitych śnieżek. Na Koniec wymieszać z serkami. Śliwki moczyć przez 1 godz w ciepłej wodzie, odsączyć i drobno posiekać w paski. Czekoladę roztopić w śmietanie, a gdy już dobrze się połączy dodać galaretkę rozpuszczoną w ½ szkl wody. Następnie dodać śliwki, wymieszać i odstawić do schłodzenia. Kiedy lekko zacznie gęstnieć wyłożyć na biszkopt.