Sposób przygotowania:
Duszone żeberka wieprzowe
Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i dzielimy na kawałki. Cebulę kroimy, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli.
Dodajemy mięso i podsmażamy z obu stron. Następnie podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez około godzinę.
Dodajemy przyprawy i dusimy jeszcze około 30-40 minut. Mąkę dokładnie rozprowadzamy w niewielkiej ilości zimnej wody i dodajemy do sosu.
Doprowadzamy do wrzenia i podajemy.
Dodajemy mięso i podsmażamy z obu stron. Następnie podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez około godzinę.
Dodajemy przyprawy i dusimy jeszcze około 30-40 minut. Mąkę dokładnie rozprowadzamy w niewielkiej ilości zimnej wody i dodajemy do sosu.
Doprowadzamy do wrzenia i podajemy.