Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Duszone żeberka wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo smaczne duszone żeberka wieprzowe podawane z sosem. Najlepiej smakują z gotowanymi ziemniakami.

Duszone żeberka wieprzowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Duszone żeberka wieprzowe

 

Sposób przygotowania:

Duszone żeberka wieprzowe
Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i dzielimy na kawałki. Cebulę kroimy, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli.

Dodajemy mięso i podsmażamy z obu stron. Następnie podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez około godzinę.

Dodajemy przyprawy i dusimy jeszcze około 30-40 minut. Mąkę dokładnie rozprowadzamy w niewielkiej ilości zimnej wody i dodajemy do sosu.

Doprowadzamy do wrzenia i podajemy. 
Duszone żeberka wieprzowe
Cebulę wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli
Duszone żeberka wieprzowe
Dodajemy mięso i podsmażamy je z obu stron
Duszone żeberka wieprzowe
Zalewamy wodą i gotujemy, dodajemy przyprawy
Duszone żeberka wieprzowe
Zagęszczamy sos mąką rozrobioną w zimnej wodzie

Tagi:

mięso obiad