Sposób przygotowania:
Żeberka miodowo musztardowe
Żeberka umyć pokroić na kawałki czosnek posiekać i rozgnieść z solą, tak przygotowanym czosnkiem natrzeć żeberka, włożyć na 30 min. do lodówki.
Z oleju, musztardy francuskiej, keczupu, miodu płynnego, majeranku, przyprawy do żeberek oraz szczypty pieprzu zrobić marynatę i włożyć do niej żeberka wymieszać i odstawić na 2 -3 godziny do lodówki.
Wyjąc przełożyć do brytfanki i pieczemy pod przykryciem do miękkości mięsa Podajemy z ziemniaczkami i surówką.
Z oleju, musztardy francuskiej, keczupu, miodu płynnego, majeranku, przyprawy do żeberek oraz szczypty pieprzu zrobić marynatę i włożyć do niej żeberka wymieszać i odstawić na 2 -3 godziny do lodówki.
Wyjąc przełożyć do brytfanki i pieczemy pod przykryciem do miękkości mięsa Podajemy z ziemniaczkami i surówką.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
DZIĘKUJĘ .