Sposób przygotowania:
Pieczone żeberka wg luna19
Żeberka umyć, osuszyć, przyprawy i posiekany czosnek, wymieszać z olejem, miodem i octem. Natrzeć porcje żeberek marynatą i odstawić na kilkanaście godzin. Przed obiadem można pomyśleć o upieczeniu ziemniaczków , obrać, umyć i posypać przyprawą do ziemniaków. Włożyć do formy , podlać olejem i odrobiną wody, okryć folią aluminiową. Nagrzać piekarnik na 220 st . Ułożyć żeberka w drugiej formie, oblać resztą marynaty, podlać odrobiną wody i również jak ziemniaki przykryć folią aluminiową. Wstawić obie blaszki do piekarnika na ok 45 min. po tym czasie zdjąć folię i wstawić jeszcze na ok 45 min do ładnego zrumienienia mięsa i ziemniaków. Podać z surówką z marchewki, jabłka i cebuli.