wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Zeberka po myśliwsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Żeberka są kaloryczne, dodajemy do nich kopytka, z zasmażoną kapustą.

Zeberka po myśliwsku

Składniki:

Zeberka po myśliwsku

 

Sposób przygotowania:

Zeberka po myśliwsku
Żeberka umyć, podzielić na porcje. Na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy mięso na rumiano. Wywar wysmażony z żeberek zalej szklanką bulionu, po czym zagotuj. Dodaj przyprawy oraz 1/2 szklanki bulionu. Przykryj i duś na wolnym ogniu przez około 30 minut. Następnie wlej do rondla z żeberkami resztę bulionu rozmieszanego z maką, zagotuj na malym ogniu. Dopraw do smaku.