szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Żeberka w keczupie i miodzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Żeberka w tej marynacie zasmakują każdemu, kto lubi mięsa na słodko. Taką marynatę możemy użyć też do przygotowania skrzydełek.

Żeberka w keczupie i miodzie

Składniki:

Żeberka w keczupie i miodzie

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w keczupie i miodzie

ETAP 1:

Żeberka w keczupie i miodzie
Żeberka wymieszane z marynatą wstawić do lodówki.

Żeberka umyć i pokroić na kawałki. Przełożyć do miski. Dodać keczup, olej, miód, posiekany drobno czosnek i paprykę. Wymieszać dokładnie z żeberkami, a następnie wstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki. Po wyjęciu przełożyć je w rękaw do pieczenia i piec ok. godziny w temperaturze ok. 190 stopni.


Pod koniec pieczenia można rozciąć rękaw, aby żeberka ładnie się zrumieniły.