Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Gołąbki z ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gołąbki z kapusty włoskiej z farszem z surowych ziemniaków, cebulki i kaszy jęczmiennej. Polecam wypróbować.

Gołąbki z ziemniakami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki z ziemniakami

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z ziemniakami
Kapustę sparzyć i rozdzielić liście. Twarde końce odciąć. Cebulę z czosnkiem obrać posiekać i zeszklić na oleju.

Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach , dodać cebulkę z czosnkiem i surową kaszę.

Wymieszać i doprawić do smaku.

Farszem napełnić liście kapusty zwinąć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym przykryć je liśćmi kapusty, piec ok 1 h .  
Gołąbki z ziemiankami
Cebulę z czosnkiem obrać posiekać i zeszklić na oleju.
Gołąbki z ziemiankami
iemniaki obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach
Gołąbki z ziemiankami
Do ziemniaków dodać kaszę i cebulkę doprawić do smaku
Gołąbki z ziemiankami
Farszem napełnić liście kapusty zwinąć i ułożyć w naczyniu