Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Meksykańskie chili con carne- potrawka mięsna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Znane i lubiane danie kuchni meksykańskiej. Dzięki dużej ilości ryżu i mięsa danie jest niezwykle syte. Polecam. szczególnie wielbicielom ostrzejszych smaków.

Meksykańskie chili con carne- potrawka mięsna

Składniki:

Meksykańskie chili con carne- potrawka mięsna

 

Sposób przygotowania:

Meksykańskie chili con carne- potrawka mięsna
Ryż przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.

Obraną cebulę kroimy w kostkę. Czosnek kroimy w cienkie plasterki. Oba warzywa szklimy na patelni. Dokładamy mięso. Gdy przestanie być surowe wlewamy bulion.

Paprykę kroimy w paski, pomidory w kostkę. Dokładamy do mięsa. Solimy i pieprzymy do smaku. Doprawiamy chilli. Dusimy pod przykryciem przez ok. 30 minut. Dokładamy kukurydzę i fasolę. Dusimy jeszcze przez 15 minut. Dokładamy ryż. Dokładnie mieszamy. Jeszcze chwilę podgrzewamy.

Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.