Sposób przygotowania:
Meksykańskie chili con carne- potrawka mięsna
Ryż przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Obraną cebulę kroimy w kostkę. Czosnek kroimy w cienkie plasterki. Oba warzywa szklimy na patelni. Dokładamy mięso. Gdy przestanie być surowe wlewamy bulion.
Paprykę kroimy w paski, pomidory w kostkę. Dokładamy do mięsa. Solimy i pieprzymy do smaku. Doprawiamy chilli. Dusimy pod przykryciem przez ok. 30 minut. Dokładamy kukurydzę i fasolę. Dusimy jeszcze przez 15 minut. Dokładamy ryż. Dokładnie mieszamy. Jeszcze chwilę podgrzewamy.
Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Obraną cebulę kroimy w kostkę. Czosnek kroimy w cienkie plasterki. Oba warzywa szklimy na patelni. Dokładamy mięso. Gdy przestanie być surowe wlewamy bulion.
Paprykę kroimy w paski, pomidory w kostkę. Dokładamy do mięsa. Solimy i pieprzymy do smaku. Doprawiamy chilli. Dusimy pod przykryciem przez ok. 30 minut. Dokładamy kukurydzę i fasolę. Dusimy jeszcze przez 15 minut. Dokładamy ryż. Dokładnie mieszamy. Jeszcze chwilę podgrzewamy.
Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.