Sposób przygotowania:
Żeberka w ketchupie
Żeberka wieprzowe dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie dzielimy na mniejsze porcje.
Tak przygotowane mięso układamy na dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju. Obsmażamy z każdej strony na złoty kolor.
Rumiane żeberka polewamy ketchupem i przez chwilę obsmażamy. Na patelnię wlewamy miód. Doprawiamy całość do smaku i wlewamy wodę.
Całość dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Podajemy gdy mięso zmięknie, a sos zgęstnieje.
Tak przygotowane mięso układamy na dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju. Obsmażamy z każdej strony na złoty kolor.
Rumiane żeberka polewamy ketchupem i przez chwilę obsmażamy. Na patelnię wlewamy miód. Doprawiamy całość do smaku i wlewamy wodę.
Całość dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Podajemy gdy mięso zmięknie, a sos zgęstnieje.
mocsłodkości
misia5
Dziękuję :) Cieszę się, że żeberka przypadły Ci do gustu :) Moja rodzina je uwielbia :)
lukrowanepierniczki
mocsłodkości