Sposób przygotowania:
Żeberka w miodzie i keczupie
Składniki marynaty dokładnie wymieszać ze sobą. Spróbować i doprawiać póki nie osiągniemy idealnego dla nas smaku. Żeberka pokroić na mniejsze kawałki i dokładnie obtoczyć w marynacie. Przykryć i odstawić na co najmniej 12 godzin do lodówki.
Folię aluminiową rozłożyć, najlepiej dwie warstwy. Polać olejem i ułożyć na niej żeberka wraz z marynatą. Folię szczelnie zamknąć. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 195 st C na około 1 godzinę. Później można mięso jeszcze zrumienić na patelni.
Folię aluminiową rozłożyć, najlepiej dwie warstwy. Polać olejem i ułożyć na niej żeberka wraz z marynatą. Folię szczelnie zamknąć. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 195 st C na około 1 godzinę. Później można mięso jeszcze zrumienić na patelni.