Smaki Nati

Smaki Nati

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Żeberka w miodzie i keczupie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo smaczne danie. Nadaje się zarówno na grilla jak i do piekarnika. Na grilla jednak trzeba wcześniej je ugotować.

Żeberka w miodzie i keczupie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Żeberka w miodzie i keczupie

Marynata

Ponadto

Sposób przygotowania:

Żeberka w miodzie i keczupie
Składniki marynaty dokładnie wymieszać ze sobą. Spróbować i doprawiać póki nie osiągniemy idealnego dla nas smaku. Żeberka pokroić na mniejsze kawałki i dokładnie obtoczyć w marynacie. Przykryć i odstawić na co najmniej 12 godzin do lodówki.

Folię aluminiową rozłożyć, najlepiej dwie warstwy. Polać olejem i ułożyć na niej żeberka wraz z marynatą. Folię szczelnie zamknąć. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 195 st C na około 1 godzinę. Później można mięso jeszcze zrumienić na patelni. 
Żeberka w miodzie i keczupie
Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą połączyć
Żeberka w miodzie i keczupie
Do marynaty wrzucić żeberka i obtoczyć ze wszystkich stron
Żeberka w miodzie i keczupie
Folię aluminiową polać olejem i wyłożyć żeberka z marynatą
Żeberka w miodzie i keczupie
Po upieczeniu można je obsmażyć na patelni