sjoanna25

sjoanna25

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

żeberka w miodzie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne, okazjonalne danie

żeberka w miodzie

Składniki:

żeberka w miodzie

 

Sposób przygotowania:

żeberka w miodzie
gotowe żeberka dokładnie umyć i osuszyć. W garnku dokładnie je osolić i pozostawić na około 2 godziny. W między czasie cebulę obrać i pokroić w piórka i podsmażyć na tłuszczu. W misce wymieszać dokładnie miód z keczupem i do tego dodać podsmażoną wcześniej cebulkę. Nasolone żeberka podsmażyć z dwóch stron na patelni. Żeberka włożyć do naczynia żaroodpornego i zalać to keczupem z przyprawami. Piec w piekarniku pod przykryciem około 1,5 godziny przed końcem przykrywkę odkryć i podpiec jeszcze z 20 minut. Smacznego!