wilcza5

wilcza5

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

Żeberka w miodzie i piwie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Soczyste żeberka miodowe.

Żeberka w miodzie i piwie

Składniki:

Żeberka w miodzie i piwie

 

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w miodzie i piwie

Do miski wlewamy olej i przyprawy (sól, pieprz,papryka słodka i ostra, tymianek,zioła prowansalskie, chili).Wszystko dokładnie mieszamy i dolewamy miód i odrobinę piwa. Żeberka dzielimy tak aby każdy kawałek miał 3-4 kości.Każdy kawałek dokładnie obtaczamy w marynacie i odstawiamy w misce do lodówki najlepiej na 1-24h. Kiedy żeberka się zamarynują kładziemy je na patelnie i podsmażamy żeby się zrumieniły.Trzeba uważać żeby się miód nie przypalił.Odwracamy na drugą stronę, podsmażamy i zalewamy piwem.Przykrywamy i dusimy ok.30 minut. Są pyszne!Polecam!


Zobaczcie: żeberka w cebuli >>>