Smaki Nati

Smaki Nati

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Żeberka w musztardzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Sposób na żeberka z wykorzystaniem wszystkich przypraw jakie mamy w domu. Marynatę można dowolnie modyfikować.

Żeberka w musztardzie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Żeberka w musztardzie

Marynata

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w musztardzie
Składniki na marynatę połączyć. Mięso umyć, osuszyć, podzielić na mniejsze kawałki. Włożyć do marynaty i dokładnie obtoczyć. Przykryć i na noc odstawić do lodówki. podwójne płaty folii aluminiowej polać olejem. Wyłożyć mięso z marynatą, szczelnie zamknąć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st C i piec około 50-60 minut. Można później zrumienić na patelni. 
Żeberka w musztardzie
Składniki marynaty dokładnie ze sobą połączyć
Żeberka w musztardzie
Do marynaty włożyć żeberka i obtoczyć ze wszystkich stron
Żeberka w musztardzie
Folię polać olejem, wyłożyć mięso, szczelnie zamknąć
Żeberka w musztardzie
Po upieczeniu można lekko zrumienić na patelni