Sposób przygotowania:
Żeberka w przyprawach
Z żeberek usunąć kości i pokroić na kawałki. Obsypać przyprawami , dobrze wymieszać - wcierając przyprawy w mięso. Odstawić do lodówki na ok. godzinę.
Rozgrzać olej i porcjami obsmażyć żeberka z każdej strony. Piekarnik nagrzać do 200*C.
W naczyniu żaroodpornym na dnie ułożyć pióra cebuli, polać tłuszczem z przyprawami ze smażenia żeberek(ok. 3 łyżki), a na to wyłożyć mięso. Zamknąć i dać do piekarnika.
Po 10 minutach podlać szklanką bulionu pieczeniowego. Piec około 1h- 20min, sprawdzając co jakiś czas czy mięso jest miękkie.
10 minut przed końcem, wyciągnąć same żeberka a sos zagęścić mąką z wodą, rozmieszać i włożyć z powrotem mięso.
Rozgrzać olej i porcjami obsmażyć żeberka z każdej strony. Piekarnik nagrzać do 200*C.
W naczyniu żaroodpornym na dnie ułożyć pióra cebuli, polać tłuszczem z przyprawami ze smażenia żeberek(ok. 3 łyżki), a na to wyłożyć mięso. Zamknąć i dać do piekarnika.
Po 10 minutach podlać szklanką bulionu pieczeniowego. Piec około 1h- 20min, sprawdzając co jakiś czas czy mięso jest miękkie.
10 minut przed końcem, wyciągnąć same żeberka a sos zagęścić mąką z wodą, rozmieszać i włożyć z powrotem mięso.