Sposób przygotowania:
Żeberka z cynamonemMarynowanie mięsa
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Z każdej strony natrzeć solą i pieprzem. Składniki marynaty wymieszać dokładnie. Wrzucić do niej mięso i natrzeć.
Wstawić na kilka godzin do lodówki (najlepiej na noc)
Obsmażanie żeberek
Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej strony.
Przełożyć do garnka wraz z pozostałą po nich marynatą.
Smażenie cebuli
Na tłuszczu na którym smażyły się żeberka podsmażyć pokrojoną w pióra cebulę. Wrzucić ją do żeberek (razem z tłuszczykiem)
Przygotowanie sosu
Dolać 1/4 szklanki piwa i zalać wodą tak by lekko przykryła żeberka.
Dodać korę cynamonu i dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa (około godzinę) od czasu do czasu mieszając. Jeżeli jest potrzeba doprawić solą i pieprzem.
Podawać z ulubionymi dodatkami.