Sposób przygotowania:
żeberka z marchewką
1-Marchew obieramy myjemy kroimy w talarki
2-Żeberka myjemy odsączamy rosół wołowy knorr rozkruszamy do miski, dodajemy oliwę z oliwek i mieszamy do rozpuszczenia .
3- Do marynaty wkładamy żeberka na 20 minut i do lodówki
4- Wkładamy do naczynia żaroodpornego żeberka
5 Układamy jedno obok drugiego zalewamy marynatą.
6-Na wierzch kładziemy marchewkę i zalewamy marynatą. Wkładamy do pieca.
7-Pieczemy w 200 stopniach około 70 minut podlewając wodą.
2-Żeberka myjemy odsączamy rosół wołowy knorr rozkruszamy do miski, dodajemy oliwę z oliwek i mieszamy do rozpuszczenia .
3- Do marynaty wkładamy żeberka na 20 minut i do lodówki
4- Wkładamy do naczynia żaroodpornego żeberka
5 Układamy jedno obok drugiego zalewamy marynatą.
6-Na wierzch kładziemy marchewkę i zalewamy marynatą. Wkładamy do pieca.
7-Pieczemy w 200 stopniach około 70 minut podlewając wodą.