Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Żeberka z miodem wg Mysiuni

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

słodko - ostre żeberka miodowe

Żeberka z miodem wg Mysiuni Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Żeberka z miodem wg Mysiuni

 

Sposób przygotowania:

Żeberka z miodem wg Mysiuni
Do miodu wlewamy olej i energicznie mieszamy by się wszystko połączyło, nastepnie przeciskamy obrany czosnek i dodajemy azem z przyprawą do żeberek, wszystko dokładnie mieszamy i nacieramy naszą marynatą zeberka. Żeberka zaraz po przygotowaniu mozemy wstawić do piekarnika. Pieczemy w temp 180*, przez ok 50 minut. W razie potrzeby, gdyby się za bardzo rumieniły od miody, można lekko polać wodą. w trakcie pieczenia obracamy je na drugą stronę
Żeberka z miodem wg Mysiuni
Zeberka nie muszą się marynować, gdyż smak przejdzie w trackcie pieczenia
Żeberka z miodem wg Mysiuni
upieczone żeberka są rumiane i mają złocisty kolor