justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Żeberka z wódką i miodem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

uwielbiam żeberka te są nieco ostrzejsze

Żeberka z wódką i miodem

Składniki:

Żeberka z wódką i miodem

 

 

  • Marynata:
  • opakowanie przyprawy do żeberek Knorr
  • sok z 1 pomarańczy
  • 1 kieliszek wódki
  • 4 łyżki miodu
  • 4 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Żeberka z wódką i miodem
Żeberka dzielimy na mniejsze kwałki. Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy. Zalewamy nią żęberka. Należy dobrze przemieszać, żeby marynata doszła w każdy kawałek mięsa. Odstawiamy na noc dolodówki. Gotowe pieczemy około 2 godzin. Gdy się lekko podrumienią podlewamy marynatą. Są gotowe, gdy powstanie mały karmel z miodu i pomarańczy.