lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Żeberka zapiekane z dodatkiem coli i musztardy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Mięso powinno posiadać swój własny smak. Możemy również zmieniać ten smak poprzez dodanie różnych przypraw czy składników . Ja tak zrobiłam.

Żeberka zapiekane z dodatkiem coli i musztardy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Żeberka zapiekane z dodatkiem coli i musztardy

 

  • Marynata:

 

  • cola 200 ml

 

  • musztarda 4 łyżki

 

 

 

  • papryka słodka mielona kręcimy 10 razy

 

Sposób przygotowania:

Żeberka zapiekane z dodatkiem coli i musztardy
1.Składniki mieszamy 2. Żeberka myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym. 3. Zanurzamy mięso w marynacie i zostawiamy na 2 godzinę. 4. Do rękawa wkładamy mięso , które leżało w marynacie dwie godziny , przeszło już smakiem , zalewamy marynatą . 5. Pieczemy w rękawie 75 minut w 175 stopniach. 6. Przecinamy rękaw i zostawiam w piecu na około 20 minut. Podaje z ziemniakami i sałatką.
Żeberka zapiekane z dodatkiem coli i musztardy
Do rękawa wkładamy mięso , które leżało w marynacie dwie godziny , przeszło już smakiem , zalewamy marynatą .
Żeberka zapiekane z dodatkiem coli i musztardy
Pieczemy w rękawie 75 minut w 175 stopniach. Przecinamy rękaw i zostawiam w piecu na około 20 minut.