mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Żeberka zapiekane w kapuście kiszonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Żeberka inaczej dla osób które lubią kiszoną kapustkę .

Żeberka zapiekane w kapuście kiszonej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Żeberka zapiekane w kapuście kiszonej

 

  • 1 kg żeberek mięsnych
  • kapusta kiszona 500 g
  • pomysł na żeberka Winiary
  • cebulka 2 sztuki

Sposób przygotowania:

Żeberka zapiekane w kapuście kiszonej
Żeberka myjemy i kroimy na mniejsze kawałeczki , podsmażamy na oliwie tak aby mięso się podusiło . Pomysł na winiary mieszamy w misce z kapustą kiszoną ( używam tylko przypraw nie dodaje wody ) . Cebulę siekamy . W naczyniu żaroodpornym wkładamy żeberka następnie cebulkę i kapustę wymieszaną z przyprawami całość wraz z naczyniem wkładam do rękawa i zamykam . Pieczemy 1-1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 C . Polecam
Żeberka zapiekane w kapuście kiszonej
Gotowe wkładamy do rękawa i zapiekamy ....
Żeberka zapiekane w kapuście kiszonej
Są to żeberka mięsne , podsmażamy na oleju