lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Żeberka zapiekane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczne oryginalny smaki

Żeberka zapiekane Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Żeberka zapiekane

 

 

 

 

  • 1 butelka ketchupu

Sposób przygotowania:

Żeberka zapiekane
1-Żeberka posoliłam i obsmażyłam do zrumienienia. 2-Wyjełam z patelni i ułożyłam w żaroodpornym naczyniu i nakryłam pokrywą . 3-Na pozostałym tłuszczu zeszkliłam porę 4-Miód i ketchup wymieszałam razem. 5- Na żeberka , układałam porę i całość polewałam sosem ketchupowo-miodowym. 6-Piec w piekarniku ok. 1,5 godziny. Wyszły bardzo smaczne podawałam z ziemiankami
Żeberka zapiekane
podaje żeberka z ziemiakami i dodatkami takimi jak grzyby marynowane
Żeberka zapiekane
jako dodatek dodaje grzybki marynowane super smak polecam