allorene

allorene

Kucharz
[Przepisów: 12]

żeberka(lub inne mięso)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

mięso obtaczamy w mące

żeberka(lub inne mięso)

Składniki:

żeberka(lub inne mięso)

 

  • żeberka lub inne mięso(ile potrzeba)
  • olej
  • sól do smaku
  • pieprz
  • dużo pokrojonej w kostkę cebuli
  • 1/4 szkl. octu 5%
  • mały pikantny ketchup
  • mała puszka przecieru pomidorowego
  • sok z cytryny
  • musztarda
  • 1/2-1 łyżeczka chili lub ostrej papryki
  • woda
  • 1/4 szkl.. cukru

Sposób przygotowania:

żeberka(lub inne mięso)
Mięso obtaczamy w mące i obsmażamy na jasny kolor.Cebulę zeszklić delikatnie.Mięso ułożyć w brytfannie, posypać solą,chili oraz pieprzem.Do cebuli dodać pozostałe składniki i mieszając doprowadzić do wrzenia.Gotować kilka minut często mieszając.Mięso zalać sosem i piec w przykrytej brytfannie około 1 godziny.

Tagi:

mięso mięso