gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Zebra

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ucierane ciasto w zygzaki

Zebra Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zebra

 

  • 5 jajek
  • 2,5 szklanki mąki
  • 2 szklanki cukru
  • szklanka orenżady
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • olejek pomarańczowy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zebra
Ubić pianę z białek, dodać cukier i żółtka. Następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, wlać olej, orenżade, olejek i wszystko dokładnie wymieszać. Podzielić ciasto na 2 części do jednej dodać kakao do drugiej dwie łyżki mąki. Blaszkę posmarować tłuszczem - wylewać na przemian łyżką ciasto jasne i ciasto ciemne. Upiec w temperaturze 180 przez 50 minut.
Zebra
Ubijamy pianę dodajemy cukier żółtka mąkę
Zebra
Wylewamy ciasto na przemian pierwsze ciemne
Zebra
Drugi wylewamy ciasto jasne delikatnie mieszamy
Zebra
Ciasto wlewamy do posmarowanej blaszki pieczemy

Tagi:

jajko jajka