Sposób przygotowania:
Zebra
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Jajka ucieramy z cukrem , a następnie dodajemy na przemian przesianą mąkę , proszek do pieczenia cukier wanilinowy , oranżadę i olej – cały czas miksujemy. Po wymieszaniu dzielimy na 2 równe części. Do 1 części dodajemy kakao , a do drugiej pozostałe 2 łyżki mąki – dokładnie mieszamy. Masy wylewamy do lekko wysmarowanej i obsypanej bułką tartą tortownicy. Na sam środek lejemy 3 łyżki ciemnego ciasta … na to 3 łyżki jasnego ciasta …. 3 ciemnego … 3 jasnego … – cały czas lejemy na środek! Wkładamy do nagrzanego na 160C piekarnika ( z termoobiegiem ) na ok. 50-60 minut ( sprawdzamy patyczkiem ). Zostawiamy do lekkiego przestudzenia i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Noruas