lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Zebra na mleku sojowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Mimo upałów upiekłam zebrę . Proste , a zarazem ciekawe ciasto. Posiada jakiś urok , bardzo ja lubimy :)

Zebra na mleku sojowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zebra na mleku sojowym

 

  • 1 szklanka mleka sojowego Alpro Rice Dolce
  • 1 kostka do pieczenia Kasia
  • 2,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 5 jajek
  • 2 łyżki kakao
  • 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Zebra na mleku sojowym
Zmiksowałam jaja z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Przesiałam mąkę z proszkiem do pieczenia. Rozpuściłam margarynę. Do masy jajecznej dodałam przesianą make z proszkiem do pieczenia. Wlałam mleko Dodałam rozpuszczona margarynę. Dalej miksowałam. Przelałam zmiksowane ciasto do dwóch miseczek Do jednej miseczki dodałam kakao . Do drugiej miseczki dodałam 2 łyżki maki. Tortownice wysmarowałam margaryna i obsypałam bułką tartą . Wlewałam ciasto na przemian białe i czarne, aż do końca. Piekłam 55 minut w 170 stopniach Po ostudzeniu posypałam cukrem pudrem :)
Zebra na mleku sojowym
Zmiksowałam jaja z cukrem i cukrem waniliowym na puch.
Zebra na mleku sojowym
Przesiałam mąkę z proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej dodałam przesianą make z proszkiem do pieczenia.
Zebra na mleku sojowym
Rozpuściłam margarynę. Wlałam mleko Dodałam rozpuszczona margarynę. Dalej miksowałam.
Zebra na mleku sojowym
Przelałam zmiksowane ciasto do dwóch miseczek Do jednej miseczki dodałam kakao . Do drugiej miseczki dodałam 2 łyżki maki. Tortownice wysmarowałam margaryna i obsypałam bułką tartą .

Tagi:

jajko jajka