klaudusia11

klaudusia11

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Zebra pełna smaku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zebra ta jest bardzo dobra. Jej smak, zapach i wygląd przyciągnie nawet największego krytyka ciast. Najlepiej podawać na zimno przy kawie...

Zebra pełna smaku

Składniki:

Zebra pełna smaku

 

  • 5 jaj
  • 2 1/2 mąki pszennej ( + 3 łyżki)
  • 1 1/2 szklanki cukru
  • szklanka wody
  • szklanka oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta
  • cukier waniliowy 32 g Delecta
  • 3 łyżki kakao

Sposób przygotowania:

Zebra pełna smaku
Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wodę oraz olej. Całość wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać 3 łyżki mąki, a do drugiej- kakao. na środek wysmarowanej tłuszczem tortownicy o śr. 24 cm, wlewać na przemian ciasta ciemnego i jasnego. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st.C przez ok. godzinę.