Sposób przygotowania:
Babka zebra- smak dzieciństwa
Do misy mikser wbijamy całe jajka. Ubijamy na puszystą masę, stopniowo wsypujemy cukier.
Zwalniamy obroty miksera i partiami wsypujemy przesianą mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlewamy olej i wodę niegazowaną, ponownie miksujemy. Wyłączamy mikser.
Masę dzielimy na dwie części. Do pierwszej dodajemy kakao, do drugiej mąkę ziemniaczaną.
Dokładnie mieszamy. Do silikonowej foremki na babkę naprzemiennie wylewamy jasne i ciemne ciasto.
Babkę pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 35-40 minut (do suchego patyczka).
Po upieczeniu studzimy i odsypujemy cukrem pudrem.
Zwalniamy obroty miksera i partiami wsypujemy przesianą mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlewamy olej i wodę niegazowaną, ponownie miksujemy. Wyłączamy mikser.
Masę dzielimy na dwie części. Do pierwszej dodajemy kakao, do drugiej mąkę ziemniaczaną.
Dokładnie mieszamy. Do silikonowej foremki na babkę naprzemiennie wylewamy jasne i ciemne ciasto.
Babkę pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 35-40 minut (do suchego patyczka).
Po upieczeniu studzimy i odsypujemy cukrem pudrem.