aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Zebra wg aga-25

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszne ciasto do kawy lub herbaty.

Zebra wg aga-25

Składniki:

Zebra wg aga-25

 

  • 8 jaj
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao
  • 4,5 szkl mąki + 2 łyżki
  • 1,5 szkl oleju
  • 1,5 szkl wody
  • 2,5 szkl cukru

 

Sposób przygotowania:

Zebra wg aga-25
Całe jajka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej, wodę. Nadal ucieramy. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy 2 łyżki mąki, a do drugiej kakao. Mieszamy dokładnie. Ciasto wylewamy na środek formy 25/36 po dwie łyżki każdego i tak w koło- utworzą się kręgi. Pieczemy w 180 stopniach do 55 minut.