Ewelina.

Ewelina.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Zebra wg Eweliny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Najlepsza babka ze wszystkich babek !

Zebra wg Eweliny

Składniki:

Zebra wg Eweliny

 

  • 5 jajek
  • 1 szkl oleju
  • 1 zkl wody
  • 3 szkl mąki
  • 3 łyżki proszku do pieczenia
  • 1,5 szkl cukru

Sposób przygotowania:

Zebra wg Eweliny
Odzielamy białka od żółtek i z białek ubijamy lejącą pianę dodając kolejno żółtka. Do ubitej piany dodajemy olej i lekko mieszamy. Ciągle mieszając dodajemy mąkę, wodę i proszek do pieczenia. Cały czas lekko mieszamy. Dobrze wymieszane ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy trzy łyżki kakao, a do drugiej trzy łyżki mąki. Obie masy dokładnie mieszamy. Do przygotowanej wcześniej blachy wlewamy na przemian raz ciemną masę raz biała masę. W ten sposób wyjdą nam fajne paski. Pieczemy około pół godziny
Smacznego !

Tagi:

jajko jajka