gottrina

gottrina

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Zebra wg gottrina

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

:)

Zebra wg gottrina

Składniki:

Zebra wg gottrina

 

  • 5 szt jajka,
  • 1 szkl cukier puder,
  • 3 szkl mąka,
  • 3 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 1 szkl olej,
  • 1 szkl oranżada biała,
  • 1 szt zapach waniliowy,
  • 1 szt cukier waniliowy,
  • 4 łyżki kakao rozpuszczalne

Sposób przygotowania:

Zebra wg gottrina
Ubijamy białka, następnie dodajemy cukier i nadal ubijamy. Następnie dodajemy reszte składników i miksujemy. Ciasto dzielimy na pół, do jednej masy dodajemy 2 łyżki mąki a do drugiej kakao. Wlewamy na przemian na blachę i pieczemy w temp. 180 stopni ok 40-45 min. Można po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka