mika3008

mika3008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Zebra z maminego brulionu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Tradycyjny placek "na szybko"

Zebra z maminego brulionu

Składniki:

Zebra z maminego brulionu

 

  • 5 jajek
  • 1,5 szkl. cukru
  • 1 szkl. oliwy
  • 3 szkl. mąki
  • 3 łyżeczki proszku do [pieczenia
  • 3 łyżki kakao

Sposób przygotowania:

Zebra z maminego brulionu
Białka ubić na sztywno, dodać stopniowo cukier, potem żółtka. Następnie mąkę ( odłożyć 3 łyżki na potem), proszek do pieczenia i wodę- to wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dać 3 łyżki kakao. do drugiej 3 łyżki mąki. Lać na środek prodiżu raz ciasto białe, raz ciemne. 

Tagi:

jajko jajka