Sposób przygotowania:
Zestaw kolacyjny z jajem;)
Parówki rozciąć na końcach na cztery części, nie przecinając ich do końca. Szczypiorek drobno posiekać. W kromce chleba wyciąć serce foremką o takim kształcie. Parówki delikatnie doprawić odrobiną chilli. Na patelni rozgrzać olej, ułożyć parówki i kromkę chleba, którą należy podsmażyć z jednej strony i odwrócić. Wbić w otwór o kształcie serca jajo, odwrócić parówki przykryć i smażyć na małym ogniu. Usmażyć również z obu stron serce, które wycięliśmy z chleba. Chleb z jajkiem ułożyć na talerzu, posypać siekanym szczypiorkiem, doprawić solą i pieprzem. Obok ułozyć podsmażone parówki, których rozciete końcówki pod wpływem ciepła sie rozeszły na boki. Podawać parówki z musztardą, z której robimy ozdobne kleksy. Dodatkiem jest również rumiane serce z chleba.