Sposób przygotowania:
Zezowate ciasto
Mak sparzyć wrzątkiem na sicie i trzykrotnie przepuścić przez maszynkę,albo zmiksować:. Żółtka utrzeć z cukrem
na krem, a następnie po łyżce dodawać zmielony mak i tartą bułkę, doprawić do smaku aromatem. Białka lubić zę szczyptą
soli na sztywną pianę' delikatnie połączyć z masą makową przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180-200'C) na
ok' 40 min. Przed podaniem posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym (najlepiej przez sitko) lub polać dowolną polewą.
na krem, a następnie po łyżce dodawać zmielony mak i tartą bułkę, doprawić do smaku aromatem. Białka lubić zę szczyptą
soli na sztywną pianę' delikatnie połączyć z masą makową przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180-200'C) na
ok' 40 min. Przed podaniem posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym (najlepiej przez sitko) lub polać dowolną polewą.