EwelinaP

EwelinaP

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 277]

Zielona fasolka z brzoskwinią i prażonym słoneczni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Nowatorskie podanie uwielbianej na naszych stołach fasolki w połączeniu ze świeżą brzoskwinią i słonecznikiem. Niezwykły smak tego dania podkreśla aromatyczny sos z nutą pikanterii.

Zielona fasolka z brzoskwinią i prażonym słoneczni

Składniki:

Zielona fasolka z brzoskwinią i prażonym słoneczni

 

 

  • Sos:
  • 6 łyżek oliwy extra virgin
  • 5 łyżek soku z cytryny
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 2 łyżeczki cukru
  • szczypta mieszanki przypraw chilli
  • sól

Sposób przygotowania:

Zielona fasolka z brzoskwinią i prażonym słoneczni

ETAP 1:

Fasolkę umyć, odciąć końcówki, wrzucić do lekko osolonego wrzątku i gotować do miękkości. Odcedzić.

ETAP 2:

Brzoskwinie sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w cienkie cząstki. Słonecznik uprażyć na suchej patelni.

Sos

Oliwę wymieszać z sokiem z limonki, cytryny i cukrem. Doprawić mieszanką przypraw chilli i szczyptą soli.

ETAP 4:

Brzoskwinię połączyć z fasolką, posypać słonecznikiem i skropić sosem.


Tagi:

fasolka